Monday, November 2, 2009

ReSeaRcH StUdeNt

Dulu start jek jadik research student, supervisor aku ckp kite kene ade 4 element dlm diri:

1) Life in the lab
Mende ni mane praktikel utk kami yg gadis2 nih dok dlm lab 24jam..n kt IIS ni mane blh dok lewat2 mlm..kt nihon blh la...
2) Time management and punctuality
Yg nih accepted. Mmg la tersgt2 penting...keje kalo tkde planning ibarat mkn tkde kuah...btol ke aku nye perumpamaan nih?...sesuki hati jek..hahaha..
3) Search and think first
Disbbkan ayat nih, smp skng aku takot nk tanye supervisor aku kalo ade pape soklan nk tanye...huhuhu..even aku dh search tp tk jump2 gak..
4) Perfect and professional
Mmg patut diaplikasikan...sbbnye aku n frenz slalu sgt berjumpe ngn org2 dari bidang PRO..so mmg bagusla...aku sokong...

arini ade tmbh lg 1 no. 5) Appreciate your works
Doc aku ckp, bile kite dpt results, jgn pk results tuh tk bermakna or tk btol or wateva yg seangkatan...'mane u tau results tuh tk btol??..bla..bla..bla..

Kelima2 mende nih aku akn igt smp bile2...Thanks to our supervisor yg tk jemu2 tarik kitorg soh wat PhD plak...haha...

2 comments:

Ann said...

nak ker sambung phd? haha...

~HaNna~ said...

kalo die promote hbt2 n ade add on yg interesting cm nk bg elaun ke,tkyah aku ssh nk apply scholarship..why not?...hehe...