Monday, November 9, 2009

GiVe UpKah Aku??

TIDAK!!!...kalau ya, dh lama aku STOP..balik umah..tunggu kat depan umah kot2 ade orang nk datang meminang...tapi...ada ke?...Once..pernah buat sale..tp takde pon orang nak beli...maybe still mahal kot after discount...arghh..persetankan sume tuh..ade aku kesah?...hidop sorang pon ok ape...hihi..

Pepagi tadi lagi dah ade meeting...meeting yang memusnahkan mood ceria di pagi hari sekali gus menaikkan semangat untuk buat keje...ade gak kebaikan dalam keburukan...(",)

Mood ceria musnah disebabkan doc asik marah2 jek...marah mcm kami tk buat keje langsung...padahal...??...hanya Tuhan yang tahu...malas nak mention lebih2..nanti ade jek jawapan yg die bagi...

Tapi kami still gamble...masuk telinga kanan..yang pastinya kua telinga kiri...ahaks...cuma yang baik2 yang bleh dijadikan pedoman idop kami simpan dan disematkan dalam otak, hati, perut, pankreas dan sume la yang terkena tempias...

Soklan yang sering kene kat aku..'Bile device you nak siap nih?..boleh ke grad kalau cmnih gayenye?...senang jek aku jawap..'DUGAAN'...

Kekadang dengan iman yang senipis bawang nih..aku sering pk...knapa mesti terjadi mende nih aku?...kenapa?..kenapa?...n kenapa???


Mesti korang pk aku nih jenis yang lembs...tk reti wat keje...slalu tk ikot planning...tk reti nk solve problem...n macam2 lagi la kan...aku jeles gilezz kt kekwn aku yang aku nmpk la lancar jek keje diorg..kalo tk pon...tk seteroks aku...dh penat aku pk..tk jugak dpt jwpanya...

Lastly, aku kembali ke pangkal jalan...muhasabah diri...muhasabah diri...n muhasabah diri...Kembali ke n3 lepas...DUGAAN...

Slalu pk yang aku nih lemah...berkeyakinan rendah...walaupun pada hakikatnya...taklah rendah mane pon...n taklah tinggi mane pon...

Maybe terlampau banyak pk kot...sampai mende remeh sume LUPE...

Biasa la MANUSIA...tkde yang PERFECT...tetapi berusaha untuk menjadi sePERFECT mungkin...

2 comments:

Ann said...

well benda tu aku slalu rase...asyik nak berubah, padahal aku ni jnis ikut mood..sbb tu master aku byk ketinggalan ni...btw caiyukkk!

~HaNna~ said...

Biase la...tk pnh nk puas hati...ape2 pon...ganbatte kudasai..!!...(",)