Tuesday, February 23, 2010

Alhamdulillah...2 2 selamat....:)


Assalamualaikum kepada yang membace n3 nih...:)

Agak lame menyepikan diri dari post n3....biase la....byk idea dlm otak nih..tapi...tu la...tk ngeti nk express kepada ayat2 yang best dbaca...huhu..

Last friday, hanna (aku la tuh ek), melawat one of my bestfriend ever yang tgh pregnant...dh masuk 10bulan....babynye tknk kua awal2..nk tau knape?....sbbnye...umi n daddy nya kasi mcm2 makanan yang enak2 utk die...buah2,yogurt...mcm2 ar...tu sbb tnk kua awal..haha...

N mungkin sbb aku tk g melawat lagi, so bby tknk kua...baby bg can aku tgk umi die gumuks...haha...termakbul gak doa aku dpt jumpe di saat2 akhir before bersalin....:)... sgt gumbira...teruja....terharu...ter...ter....haha...banyak gmba aku amek...hehe...kenangan babe...dgn shbt yg pregnant....sayang gile ar kat ko(merujuk shbt aku ek...) bukan yang bace n3 nih....tapi syg jugak kt korang yg rajin bace...hehe...





Semalam, Tuesday, 22-02-2010, 1257pm, telah lahir seorang putera setinggi 149cm, 3.5kg, yang ditunggu2 oleh kedua2 family n friends....n sumenye mendoakan kesejahteraan dan kebahagian ahli baru dlm family....:)...ishh serius..aku teruja siot....mmg teruja....:)...mcm aku plak yang beranak....tapi btol ar...tk dpt digambarkan dengan kata2....aku tgk muke laki die, mmg gumbira...teruja...cm aku...eh tak...lebih teruja n senyum tk lekang...n bersyukur sbb wife yg sgt dicintai n baby yang ditunggu2 selama 10 bulan selamat....walaupun bukan bersalin normal...Alhamdulillah....telah lahir seorang putera yang bakal mencorakkan dunia Islam ke arah yang lebih baik di masa depan...Insyaallah...

Malam semalam gaks kitorang g SJMC melawat kawan aku n babynye....teruja nih...teruja....korang dpt rasa tak ape yng aku rase?...kalo kire, dh brpe byk word 'teruja' aku tulis ek...hehe...

Comel...comel...comel...sgt comel....bulat je muke die..ade lesung pipit sblh...ikot umi die....haha...tapi daddy die ckp ade ikot muke die...ntah la...ye kan jek la....tk perasan plak tang mane...haha...newborn tk perasan sgt....nnti dh besar cket jadi lain muke...hehe...yang penting..comel...sbb umi n daddy die cumel....:)

Igat nk letak pic baby kwn aku kt cni...tapi....nanti2 la...aku tk abes puas lgi nk menatap lame2 baby....byk gilez aku amek pic baby tuh...haha...sebbaik tdo jek kejenye...tk hirau aku bising ke tak....kt tepi die....die masih dlm mimpi....haha...

Selingan cket, aku kan dh lame tk melawat family kwn aku nih, mum kwn aku ckp aku dh kurus...haha....gumbira lagi...teruja lagi...ishhh mmg kembang gilez...dh kurus...haha...terus terkedu...speechless....

Akhir kalam, saat nih...tika nih...aku masih lagi teruja...n bersyukur...sbb..sbb kwn aku selamat...:)

4 comments:

noie said...

pun tgh pregnant ni... x sabar nk tggu org baru

eQuRlz said...

nnt upload la pic baby tu..nk jgk tgk..mesti comel n bsar kn.. :)

Fara FarSha said...

sape name baby badg tuuuu:)

~HaNna~ said...

noie : oo yeke...take very care..:) Insyaallah sumenye selamat..

eQuRlz : sure...akan diupload...:)mmg sgt comel...n besar?...tk kot...sedang2 saja...hehe..

Fara : Time pegi smlm diorg tk bg name lagi la...huhu...i pon menunggu name ape diorg nk bgi...