Thursday, March 4, 2010

PeNat Tapi BesHH GiLezz...


Salam...Dh hampir seminggu menyepi dari blogwalking n wat keje2 yg berkaitan dgn research...agak berkarat dah otak nih...huhu... Ape2 pon aku tk regret sbb aku dapat byk experiences sepanjang seminggu nih... One of my friend kt UTM melangsungkan perkahwinan. Disebabkan aku tkde keje kt umah so aku pon menawarkan diri utk ikot die balik umah tolong2 ape yang patot menjelang hari bahagia die...At least aku dpt gaks panduan or boleh budget ape2 yang patot bile aku nak kawen nnti...ermm..aku nk kawen ke?....hikhikhik...[soklan adik aku: ko nk kawen ke?....ade ke orang nk kat ko?....kurang asam ek adik aku...igt tkde sape ke nk kat akak ko ni ha?...haha...]

First thing yang aku dpat pk kan ialah hal2 nak wat walimahtul urus nih mmg susah...byk mende kene pk...bkn senang beb...cousin kwn aku ckp 'kalo tak sebok bukan pengantin namanya' tkdenye relax2...hahaha...sehari jek jadi raja...lain hari jadi orang biase...buat keje...


sumber dari : ubikarikator

1) barang2 hantaran -->berapa dulang nak buat, nk deco cmne, warne tema ape and budget setiap dulang.
2) baju pengantin --> berapa pasang nak pakai? warne ape? nk jenis baju yang cmne?.moden ke klasik? gaun ke songket?..
3) make up and gmbr pengantin --> kalau nak amik gambar yang cantik mungkin la kene make up cantik2 kn...aku tgk kebanyakannya sume makeup..tkdenye tk makeup.. dengan makeup buat gmbr jadi cantik..hehe..tuh pendapat aku la...tapi kalo dh photographer nye mmg pandai amek gmbr, yang tk cantik pon bleh jadi cantik...ye dak?....hehe...
4) pelamin --> ni kalau nk bersanding la kan...kalo tknk dh jimat duit disitu..hehe...aku sure tk bersanding nnti...adik aku kate cm orang bodoh jek dok kt pelamin then orang tgk...kalo puji2 tkpe la alhamdulillah..kalo kutuk?alhamdulillah gaks..pengantin dpt pahala..diorg dpt dosa...haha..
5) katering --> berapa byk kepala nk taja? estimate brp org akn datang walimah..?..tersalah bajet, membazir plak nnti...so, kene pandai pk la ek supaya tk jd kwn syaitan nir rajimm...
6) kad jemputan --> brp byk kad nk print?..nk potostat jek ke or print? mane yg lbh bajet?...my frenz said, print n potostat lbh krg same jek....baik print...lawa cket kn...nmpk ikhlas nk jemput orang...hehe...

Ape lagi ek....erm...ishh kalo pk balik sume2 nih, sure ade jek mende yang tertinggal...terlupe nk listdown....so untuk lbh selamat, listkan dari awal....aku pnh tgk kwn aku listkn sume mende yang berkaitan...mmg hebat ar....pandai die...so bleh tau cashflow kite balance ke tak ke...cukup bajet ke over bajet ke....ape2 la yg sewaktu dgnnye....

Ingat keje kenduri kawen nih senang?....susah beb....hal2 nk daftar nikah pn rumit...sape yg merumitkan?...manusia dan manusia sekelilingnya....:)

gmbr selingan..:)..simple jek design wedding rings nih...

So pk2 kan lah ek...n selamat beramal...:)

Ade lagi sebenarnya aku nk tulis nih....tapi tkper la wat mase nih....len n3 aku story lagi....:)


Adoisssssss....

4 comments:

bulat said...

bulat cekap bab2 makeup nie..punk style nak x..hehehe

zool said...

Salam singgah.. Belum lagi....

Fara FarSha said...

adoisss ke adioss zon..haha

~HaNna~ said...

bulat : reti makeup ke?..bgs3...ok pe punk..unik..haha...

zool: salam singgah..jgn malu2 ye zool...

fara: u nih...cm examiner plk ek check spelling...ade 2 makne tuh...haha...