Tuesday, January 19, 2010

MuHaSaBah DiRi 4

Adakah aku dikategorikan seperti keadaan di bawah?...aku sendiri yang tahu...:)...jgn pandai2 teka untuk aku ek...;p

Sering berfikir tapi tak luahkan...cmne nk tau idea yang ada dalam otak tuh bernas atau tak...

Bukan tknk luahkan...mungkin tak tau cmne nk luahkan..nk explain...mungkin knowledge tkde?..mungkin?...

Cthnye..orang tanye lain, kite jawap lain...adakah tak paham soklan yang ditanya atau paham..tapi tu la tk reti nk explain....

Contoh soklan simple:

soklan: 'tu kete baru ke?'...
jawapan 1: 'tuh nak bawak g kedai'...
jawapan 2:' haah kete baru..nak bawak g kedai'...

Very simple kan soklan ni...kekadang kite pk sesuatu yg sgt mendalam pdhal orang cume nk tau asas jek...

Maknenye ape?...maknenye kite tergolong dlm golongan yang suke berada dlm situasi yang complicated smp nk explain soklan yang simple pon berjela2 jwpnnye...pdhal tk jwp soklan pon...

So, reprogram otak...tk kesah la kite amek mase brape lame utk reprogram...asalkan apa yang kite program tuh akan membawa kebaikan kepada kite and family...:)




Yang penting jgn mudah putus asa....mungkin gagal sekarang tk bermakna akan gagal jek sepjg masa...pasti akan bertemu dengan kejayaan....:)

Usaha + Doa + Tawakkal ...Insyaallah ALLAH pasti tau setiap hamba2Nya...

Allah Maha Mendengar, Maha Melihat, Maha Mengetahui...
Selamat beramal...


2 comments:

Ann said...

mcm aku jek tuh, suka jwb berjela2..

~HaNna~ said...

same ke?....hehe...biase la...student...:)