Wednesday, January 13, 2010

MakeOVeR?

Last saturday...Kitorang plan nk makeover kawan laki....ubah penampilan die...jadi perunding imej...so 1st jejalan g ayer hitam dulu...then g Jusco Tebrau untuk memulakan process makover....:)

Bangun pagi2 lepas subuh terus start aktiviti menyediakn sushi...bersemangat gilez nk wat sushi smp jadi...:)

Ni 2nd try aku wat sushi....huhu...tk jadi lagi la...tk reti nk gulung gune bamboo....

Dengan pertolongan my frenz...jadi gak macam2 jenis sushi...:)

Masing2 menunjukan hasil creativity masing2....

One of my frenz kate kalo tk letak cuka, tu bukan sushi dah...jadi nasi kepal jek...

Da prob is aku mmg tkleh masuk ngn cuka...1) aku ade penyakit lelah...tp tk teroks...so aku kene kurangkn makan cuka..2) baunye mmg tkleh tahan....so disebabkan 2 sebabs nih aku tk lah letak cuka...aku try2 wat resepi lain...gula+lemon+garam...haha... rasenye?.....sedap gak la...kalo ikot tekak kitorg...


~menarik tak?..~

Ni pon tk jadi sangat....so aku kene berusaha sampai berjaya jadi pembuat sushi yang hebat....tapi kan kenapa aku beria2 nk wat sushi sampai jadi nih?....ade hint ape2 ke ek yang aku taktau?....adakah aku nk g jepon?...kawen ngn orang yang suke mkn sushi?....hehe...[gatal gilez]...tkde pk mende lain..asik pk kawen jek...[umo dh mencecah tahap smp seru utk kawen mmg cmni...jodoh tkde lagi..so berangan jek la...untuk future..:)]

Lepas wat sushi, siap2 gerak g ayer hitam plak....jejalan...:)

Antara hasil tangkapan yang kitorang dapat....chipmunk....kitty..bee...kura2...:)

Sume cute miut...setiap orang average ade 2...:)

4 comments:

Ann said...

berjaya tak proses make over nyer?

sedap je sushi tu,tp msih leh improve lg..

~HaNna~ said...

erm...agak berjaya la...tk cm dulu...
ade perubahan...:)

sedap?...ala an nk sedapkan hati aku jek kn...huhu...anyway thanks la sebab abeskn sushi tuh...aku kene berusaha bersungguh2 nih wat sushi versi melayu...haha...

Ann said...

bgus...at least xla baju yg same jer (ntah2 kan dia baju yg same tu nk bgtau he needs someone to take care of him),cian kt org sebelah tu..

hehe aku n izney yg same2 hbskan la, byk gak dia makn, suka la tu sushi buatan ko...

~HaNna~ said...

mungkinla....ade la byk kali die bg hint...tp tak reti2 jugak..;)

bgs..aku suke korang..aku masak korang perhabeh....hehe...walaupon tk brape sedap...hehe..kekwan yang baik n membina...:)